Poledance workshop med Sofie Blomström 11-12 April

Danskompaniet gästas av Sofie Blomström som håller i en två dagars workshop i poledance, både för nybörjare och fortsättare.

Workshopen innehåller två pass och är fördelat på två dagar.

Tis-Ons 11-12 april

17:30-19:00 Nybörjare
19:15-20:45 Fortsättare

Studio 2, Danskompaniet Östersund

Pris: 500 kr


Om Sofie:
Mitt namn är Sofie Blomström och jag bor och tränar poledance i Örebro i föreningen Örebro Pole – & akrosällskapet. Jag är 30 år och har tränat poledance i ca 7 år. Jag tävlade i SM 2021 (Artistisk semi-prof) och 2022 (Sport prof). Jag kommer från en bakgrund av att aldrig tränat någonsin tills jag testade poledance och blev förälskad. Så jag försöker peppa alla att testa på. För att alla ska få ut något och känna att man lärt sig något nytt så kommer jag i början av alla klasser ställa lite kunskapsfrågor för att se på vilken nivå alla är på och därefter anpassa tricken.


Klädsel:
Shorts och linne/sport-bh är att föredra för bäst grepp, men ta gärna med er lite varmare kläder för uppvärmningen.

Viktigt att tänka på:
Använd inte hand/hudkräm kvällen innan eller samma dag, då de försämrar greppet.


Dag 1 (11 April)

17:30-19:00 Nybörjare

Klasserna kommer börja med en uppvärmning på ca 15-20 minuter där vi kommer blanda prehab övningar, styrka, uthållighet och stretch. Vi kommer börja med att lära oss olika grepp, hur man aktiverar sina axlar på rätt sätt.

Sen kommer vi värma upp stången med lite enklare snurrar (statisk stolpe), så som Back hook, fireman, fronthook osv. Därefter kommer vi att lära oss hur man klättrar på stången, testa crucifix testa olika sittar samt påbörja på att öva till chopper.

För nybörjare både dag 1 och dag 2 så behövs inga förkunskaper och jag kommer att anpassa nivån utefter varje person. Har du testat pole innan så hojta gärna till så jag kan anpassa utefter din nivå!

19:15–20:45 Fortsättning

Klasserna kommer börja med en uppvärmning på ca 15-20 minuter där vi kommer blanda prehab övningar, styrka, uthållighet och stretch. För att gå fortsättningskurs bör du ha tränat pole tidigare gärna 2+ terminer.

Vi kommer börja med att värma upp stången med lite snurrar (statisk stolpe), sen gå igenom de olika nivåerna det finns i chopper för att jag enkelt ska se vilken nivå alla är på.

Trick vi kommer titta närmare på är:
Inside leghang, outside leghang, invert, caterpillar, butterfly, superman. Märker jag att visa trick är för enkla eller för svåra så kommer jag att anpassa mig så att alla får ut något av klasserna.


Dag 2 (12 April)

17:30-19:00 Nybörjare

Klasserna kommer börja med en uppvärmning på ca 15-20 minuter där vi kommer blanda prehab övningar, styrka, uthållighet och stretch. Vi börjar med att värma upp stången med lite snurrar, går igenom de vi lärde oss på dag 1 . Därefter kommer vi testa cross knee release (med passning) samt testa några enklare dubbel poser.

Vi kommer avsluta dagen med lite spinny snurrar.

19:15–20:45 Fortsättning

Klasserna kommer börja med en uppvärmning på ca 15-20 minuter där vi kommer blanda prehab övningar, styrka, uthållighet och stretch. Vi kommer börja med att värma upp stången med lite snurrar (statisk stolpe), om det är något trick från dag 1 som inte känns helt stabilt så kommer vi ta en snabb genomgång följt av cupid, brassmonkey, shouldermount, testa handspring m.m

Märker jag att visa trick är för enkla eller för svåra så kommer jag att anpassa mig så att alla får ut något av klasserna.

Vi kommer även avsluta med lite spinny snurrar och om tid och intresse finns testa några enklare dubbel poser’.

Anmälan

Välj danskurser här:

Välj nivå:
Jag godkänner att Danskompaniet och ABF insamlar, hanterar, lagrar personuppgifter om anmäld kursdeltagare enligt GDPR. *