Våra lärare

Här kan ni smått börja lära känna våra danslärare och läsa om deras utbildningar och tidigare erfarenheter.

Verksamhetsansvarig & Danslärare.

Sen jag var liten har musik och dans varit det absolut bästa jag vet och det är fantastiskt roligt att både lära ut och själv utöva det. Jag har gått dansutbildningar i jazz, balett & modern dans men även utbildningar i Hiphop då jag på senare år fastnat lite extra för dom dansstilarna. Oavsett nivå på mina dansklasser lägger jag mycket tid på basics och hur vi kan utveckla dessa till en ny nivå. Jag fokuserar på att ge eleverna en stabil grund att stå på samtidigt som vi jobbar mycket med självförtroende och det egna personliga uttrycket.  Ser fram emot att träffa er!

Danslärare Contemporary Jazz.

25-årig som är född och uppväxt i Stuguskogarna. Har dansat sen hon var 5 år och sedan dess dansat både i Stockholm och Oslo, där hon 2020 examinerades från KHIO. (Kunsthøgskolen i Oslo. ) Gjort diverse projekt, bland annat ”Corona session no 6” med Jo Strømgren och medverkade hösten 2020 i Jon Henrik Fjällgrens video ”Mountain Dance”. Är sedan 2021 med i det norska kompaniet Frikar X. Undervisar teknik och contemporary jazz, där kontraster av kraft och flöde kombineras med känslan till musiken.

Danslärare House.

Jag älskar att röra mig till musik och framför allt ett riktigt tungt beat. Jag har dansat sen 12 år tillbaka och började min dansresa med att tävla i hiphop i SDO. Senare gick jag Five Styles Åsa folkhögskola och åkte runt och tävlade på olika battles runt om i landet. House, Popping och Hiphop är dom stilarna som jag utövat mest. På mina dansklasser jobbar jag mycket med musikalitet och att förkroppsliga musiken.

Danslärare Tävlingsdans, Commercial Jazz, Contemporary Jazz.

De två senaste decennierna har dans genomsyrat mitt liv. Under dessa år har jag också utbildat mig inom fysiologi, anatomi, näringslära och snart också grundlärare för årskurs 4-6. Jag har jobbat som danslärare runtom i 20 år och älskar det utbyte som sker mellan mig och eleverna. Att lära och inspireras av varandra är det finaste som finns. Jag har testat många dansstilar men det finns inte längre någon tvekan om att den konstnärliga sidan ligger absolut närmst till både rörelse och hjärta. Oavsett vilken ålder det är på eleverna så drivs mina klasser av känslan musiken förmedlar och det kreativa skapandet i dansen.

Danslärare Tävlingsdans, Disco, Feminine Vibe och Commercial Vibe.

Alva är en bred dansare med mycket känsla och ett starkt öra för detaljer i musik och låttext. Danshistorien började som 12-åring när fotbollsplanen sakta byttes mot danssalen. Hon har varit med i olika dansgrupper och dansat på många olika evenemang/tävlingar både innanför och utanför länets gränser. Hon har varit aktivt tävlande sedan 2012 inom SDO och samlat på sig fina priser och prestationer inom tävlingsdisciplinerna disco och konstnärlig dans. Alva landar nu i en nutid med feminine vibe, discodunk och en nypa konstärligt. Med henne kommer ni få testa nya vinklar och hitta peppig musik!

Danslärare Balett, Modern dans och Partnering/Floorwork.

Maria är dansare och koreograf i det Östersunds baserade kompaniet La Random Company. Hon har studerat på Härnösands folkhögskola (New education for contemporary dance), Institute of the Arts Barcelona och Contemporary Dance School of Hamburg. När jag undervisar fokuserar jag på kommunikation och reaktion genom rörelser. Detta med hjälp av olika tekniker men också genom improvisation. När jag undervisar går jag igenom grunder och tekniken bakom dessa för att kunna få en förståelse till varför vi gör vissa moment. Jag personligen anser att desto stabilare grund vi skapar desto mer kommer eleven få användning av kunskapen i andra former av rörelse men även kunna jobba effektivt med mer komplicerade moment.

Danslärare DK kids.

På mina barndansklasser är utgångspunkten rörelseglädje och vi lär oss genom lek där varje övning har ett genomtänkt syfte. I klasserna arbetar vi med musik/rytm- och kroppsuppfattning samtidigt som vi finner vår plats i rummet i förhållande till andra.

Jag är utbildad inom barndans på DOCH (Dans- och Cirkushögskolan) i Stockholm och nu utbildar jag mig också till lärare för åk F-3. Under mina år i Stockholm arbetade jag som danspedagog och/eller ansvarig för danskurser på Balettakademien, Kulturama, Danshuset och Täby Friskola. Sedan ett par år bor jag och min familj åter i Östersund. Dansen har funnits i mitt sedan jag var sju år gammal och som danselev har jag tränat bugg, standarddanser, latinamerikanska danser, jazz, street och balett.
Danslärare Koreografi 25+.

Jag har dansat så länge jag kan minnas men 1997, då 12 år gammal började jag på Wendlas dansstudio. Vid 17 års ålder började jag själv undervisa och har sedan dess även haft klasser på dawes för att nu sen några år tillbaka husera här uppe i danslokalerna på remonthagen. De senaste 10 åren har jag brunnit för att hålla igång en klass som sträcker sig till 25 år och uppåt. Jag har ingen uttalad stil för just min kurs utan ser till att vi från termin till termin provar lite olika. Främst fokuserar vi på glädje i salen och att alla ska känna att de kan dansa, helt utifrån sin förmåga. Jag skulle däremot säga att nivån ligger inte på nybörjare men tillsammans gör vi allt möjligt.

Jag utbildade mig inom anatomi och fysiologi på Eastern Oregon University, USA och har sedan dess jobbat inom hälsa och friskvård på olika sätt.

Att förstå vår kropp så att vi kan förebygga skador och ha orken att kunna utföra det vi vill hela vårt liv är för mig en källa till nyfikenhet och fascination. Delar utforskandet av kropp och sinne i mina klasser, där styrka, flexibilitet, och balans är de stora stöttepelarna.

Certifierad personlig tränare, certifierad hälsocoach, certifierad yoga lärare, certifierad medicinsk massage terapeut.

Jag började dansa redan som barn och har alltid gillat aktivitet och rörelse. I högstadiet valde jag en linje med musikalinriktning och sedan danslinjen på Södra Latins Gymnasium i Stockholm med fokus på jazz, balett och modern dans. Jag testade poledance på en möhippa 2017 och sen dess har jag varit helt fäst vid det.  Som instruktör är jag lyhörd, engagerad och uppmuntrande och jag strävar efter att alla ska känna sig bekväma, ha kul och svettas!

Mer info kommer snart.

Jag har en längtan att väcka slumrande danssjälar oavsett ålder och tidigare erfarenhet av dans. Dans rymmer så enormt mycket som alla borde få möjlighet att ta del av och känna att det finns i var och en av oss. För mig har dansen varit en glädjekälla sen barnsben. Stärkande, energigivande och samtidigt en sätt att uttrycka känslor när ord inte räcker till. 

Min bakgrund inom dans är bred med jazzdansen som en röd tråd och jag har undervisat i olika sammanhang. Balett, fridans, afrikansk dans, latin- och standarddans,bugg liksom tävlingsdisco har också funnits med mer eller mindre genom decennier av dans. Jag har en yrkesförberedande dansutbildning från Kulturama och är diplomerad för att undervisa vuxna nybörjare i jazzdans Simonsonteknik.

Jag har dansat sen jag var 4 år, och i huvudsak tränat Modern theatre dance, som är en teknikbaserad kombination av jazz, lyrisk och contemporary. Jag har jobbat och undervisat i dans sen jag var 15 år, koreograferat till olika shower och tävlingar. När jag flyttade till Sverige deltog jag i skapa dans och vann med ett solo i contemporary. Jag ser väldigt mycket fram emot att undervisa igen, att skapa nya stycken, lyfta individer och dela mina erfarenheter med er!

Jag kommer från Colombia och har en kandidatexamen i koreografisk komposition från Universidad Nacional de las Artes i Argentina. Jag har varit koreograf för danskompanierna ñU, Semilla, Puerta del Sol och Sur. Nu driver jag ett nytt danskompani, La Random Company, tillsammans med dansare från Jämtland. Mina huvudsakliga tekniker är contemporary, balett och latinamerikansk folkdans.

På mina klasser jobbar jag med gruppen som en helhet, men också dansarna individuellt. Mitt mål är att utveckla var och en både inom dansen men också personligen. Därför arbetar vi mycket med att leta fram våran unika dansare i oss själva i samband med mycket koreografi och teknik. På mina pass stretchar vi också väldigt mycket, där ger jag grundläggande tips för att utveckla vighet. Hoppas att vi ses i danssalarna!

Sandra har under många år jobbat som frilansande dansare. Turnerat i längre produktioner och uppträtt på mindre events Bl.a varit bakgrundsdansare på stora events som Mtv music awards bakom Katy Perry, Gwen Stefani, Pink, Geri Halliwell, Michael Bublè mfl.

Varit en av deltagarna i So you think you can dance Scandinavia i Oslo. Undervisat i jazz och lyrisk jazz tidigare på Danskompaniet, på Dawes’ här i Östersund. Samt i Stockholm på Lasse Kühlers, Base23 stockholm, Diambra, Balettakademien. Sandra ser mycket fram emot att hålla klass igen på Danskompaniet!