Våra lärare

Här kan ni smått börja lära känna våra danslärare och läsa om deras utbildningar och tidigare erfarenheter.
(Klicka på bilderna för att läsa om ledarna)

Josefine Olsson

Verksamhetsansvarig & Danslärare Hip Hop, Locking, Lyrisk Jazz

Sen jag var liten har musik och dans varit det absolut bästa jag vet och det är fantastiskt roligt att både lära ut och själv utöva det. Jag har gått dansutbildningar i jazz, balett & modern dans men även utbildningar i Hiphop då jag på senare år fastnat lite extra för dom dansstilarna. Oavsett nivå på mina dansklasser lägger jag mycket tid på basics och hur vi kan utveckla dessa till en ny nivå. Jag fokuserar på att ge eleverna en stabil grund att stå på samtidigt som vi jobbar mycket med självförtroende och det egna personliga uttrycket.  Ser fram emot att träffa er!

Johanna Albertsson

Danslärare Contemporary Jazz

”Skogstokig” 24-årig som är född och uppväxt i Stugun. Har dansat sen hon var 5 år och sedan dess dansat både i Stockholm och Oslo, där hon 2020 examinerades från den treåriga utbildningen KHIO. (Kunsthøgskolen i Oslo. ) Inspireras av den skandinaviska naturen och använder den ofta som scen. Gjort diverse projekt, bland annat ”Corona session no 6” med Jo Strømgren och medverkade hösten 2020 i Jon Henrik Fjällgrens video ”Mountain Dance”. Är sedan 2021 med i det norska kompaniet Frikar X, som fokuserar mycket på dans utomhus, vertikal dans, tradition och akrobatik.

Emil Hagström

Danslärare House

Jag älskar att röra mig till musik och framför allt ett riktigt tungt beat. Jag har dansat sen 12 år tillbaka och började min dansresa med att tävla i hiphop i SDO. Senare gick jag Five Styles Åsa folkhögskola och åkte runt och tävlade på olika battles runt om i landet. House, Popping och Hiphop är dom stilarna som jag utövat mest. På mina dansklasser jobbar jag mycket med musikalitet och att förkroppsliga musiken.

Nayla Espinosa

Danslärare Balett, Contemporary

Jag kommer från Colombia och har en kandidatexamen i koreografisk komposition från Universidad Nacional de las Artes i Argentina. Jag har varit koreograf för danskompanierna ñU, Semilla, Puerta del Sol och Sur. Nu driver jag ett nytt danskompani, La Random Company, tillsammans med dansare från Jämtland. Mina huvudsakliga tekniker är contemporary, balett och latinamerikansk folkdans.

Tsz-hin Tang

Akrobatiklärare

Jag har alltid tyckt om att vägleda och delta i andras lärprocesser. Detta har lett mig till studier inom pedagogik och träningslära i idrottsvetenskap. Kampsport och friskidåkning var tidiga intressen där jag senare har fortsatt undersöka bl.a. akrobatik, parkour, handbalansering, styrketräning och floorwork. Detta har gett mig en empati att bättre förstå och korrigera vanliga svårigheter hos nybörjare och utövare. Jag utgår från leken och processen och försöker väva in större lärdomar i det jag lär ut.

Alva Elgstrand

Danslärare Girlie, Feminine Vibe, Disco, Tävlingsdans

Förutom ett genuint specialintresse inom disneyfilmer är hon en bred dansare med starkt öra för detaljer i musik och låttext. Danshistorien började med fina priser inom tävlingsdisciplinen disco och landar nu i en nutid med feminine vibe och en nypa konstnärlig dans. Med henne kommer ni få testa nya vinklar och hitta peppig musik!

Maria Nilsson Waller

Danslärare Balett & Barre Fitness

Maria Nilsson Waller är koreograf och dansare med över 20 års professionell erfarenhet, utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan, SEAD Salzburg och Ecole Superieur de Danse Rosella Hightower, Cannes. Hennes balett är en blandning mellan den ryska och franska stilen, men klasserna innehåller även influenser från yoga, pilates, release-teknik och Graham/modern dans.

Maria Löfskog

Danslärare Modern dans

Jag kommer från en liten by som heter Duvberg. Har alltid älskat att dansa och uttrycka mig genom min kropp. Har studerat på Härnösands folkhögskola (New education for contemporary dance), Institute of the Arts Barcelona och Contemporary Dance School of Hamburg. Driver nu tillsammans med andra dansare från Östersund La Random Company. När jag undervisar fokuserar jag på kommunikation och reaktion genom rörelser. Den individuella kroppen kräver och ger individuella reaktioner vilket skapar ett landskap av möjligheter.

Ella Rolandsson

Danslärare Crazykids, Jazz, Tävlingsdans

Jag heter Ella som efter sommarens bröllop heter Holmgren istället för Rolandsson. Jag är 32 år, utbildad inom fysiologi, anatomi och näringslärare och snart också grundlärare för årskurs 4-6. Jag har jobbat som danslärare runtom i 18 år och älskar det utbyte som sker mellan mig och eleverna. Att lära och inspireras av varandra är det finaste som finns. Jag har testat många dansstilar men det finns inte längre någon tvekan om att den konstnärliga sidan ligger absolut närmst till både rörelse och hjärta. Oavsett vilken ålder det är på eleverna så drivs mina klasser av känslan musiken förmedlar och det kreativa skapandet i dansen.

Linus Åsander

Danslärare Breakdance

Hej! Mitt namn är Linus och jag är 18 år gammal. Dans har varit en stor del av mitt liv då jag har dansat ända sedan jag var åtta år gammal. Jag har även utövat gymnastik/akrobatik i många år. När jag började dansa tog jag klasser i streetdance, men när jag efter ett tag gav mig på breakdance fastnade jag direkt. Det har passat mig bäst då jag har kunnat kombinera breakdancen och gymnastiken med varandra. Hos mig är det viktigaste att alla elever hittar sin egna stil och att man lär sig att själv experimentera med dansen. Hoppas vi ses!

Nolwenn Marion

Danslärare Modern Dans

Jag har dansat sen jag var 4 år, och i huvudsak tränat Modern theatre dance, som är en teknikbaserad kombination av jazz, lyrisk och contemporary. Jag har jobbat och undervisat i dans sen jag var 15 år, koreograferat till olika shower och tävlingar. När jag flyttade till Sverige deltog jag i skapa dans och vann med ett solo i contemporary. Jag ser väldigt mycket fram emot att undervisa igen, att skapa nya stycken, lyfta individer och dela mina erfarenheter med er!

Nellie Norman

Danslärare Disco

Hejsan, mitt namn är Nellie och jag är danslärare i disco här på danskompaniet. Jag har tävlat sedan jag var 9 år gammal och planerar på att fortsätta ett tag till. Jag älskar alla dansstilar men fastnade tidigt för både disco och contemporary. Den här terminen undervisar jag i Disco Avancerad och Disco 9-12 år,  hoppas att vi ses på dansskolan! 

Linnea Lilja

Danslärare Poledance

Jag började dansa redan som barn och har alltid gillat aktivitet och rörelse. I högstadiet valde jag en linje med musikalinriktning och sedan danslinjen på Södra Latins Gymnasium i Stockholm med fokus på jazz, balett och modern dans. Jag testade poledance på en möhippa 2017 och sen dess har jag varit helt fäst vid det.  Som instruktör är jag lyhörd, engagerad och uppmuntrande och jag strävar efter att alla ska känna sig bekväma, ha kul och svettas!

Moa Waldemarsson

Danslärare Commercial Jazz

Moa heter jag och jag har dansat sedan 2010. Har dansat allt ifrån hiphop till locking till jazz till disco och är sedan något år tillbaka pensionerad tävlingsdansare i disco. Jag har varit dansledare sedan 2017. Det bästa med att vara ledare tycker jag är att se gruppen eller individen första lektionen tills att man står på terminsavslutningen och ser utvecklingen, det är wow!

Emilie Zackrisson

Danslärare Dance 25+

Info kommer snart!

Emma Nyberg

Danslärare Crazykids

Jag började dansa på Dawes Dansinstitut som sjuåring och tävlingsdansade i 10-dans och bugg i ca 10 år. Efter det arbetade jag som showartist utomlands i några år tills jag bosatte mig i Stockholm där jag nästan uteslutande arbetat med dans, både som både danspedagog (bla på Danshuset, Kulturama och Täby Friskola) samt de senaste tre åren ansvarig för barn- och ungdomsverksamheten på Balettakademien. Jag är även utbildad danspedagog på Dans- och Cirkushögskolan. Nu provar jag och min familj livet i Östersund och jag är så glad att få undervisa i barndans parallellt med mina studier till lärare för grundskolans yngre år. På mina klasser lär vi oss genom lek, där varje övning har ett genomtänkt syfte. Genom de lekfyllda övningarna finner vi vår plats i rummet i förhållande till andra och glädjen i dansen.

Irene Hofling

Yogalärare

Mer info kommer snart