Välkommen på audition 8 Oktober

Äntligen är det dags! Vi söker efter fler dansare till Danskompaniets scengrupp och därför bjuder vi nu in till audition! Alla dansare 12-25 år kan söka!

NÄR:

Söndag 8 oktober 12:00
Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett stort engagemang för dansen, som vill uppträda oftare och som vill utvecklas tillsammans med en grupp. Vilja, motivation och engagemang är viktigare än dina danstekniska kunskaper. Några års dansvana i någon eller några dansstilar är en fördel men inte ett krav.

Vad är scengruppen?

I scengruppen träffas vi en gång i veckan, ibland oftare inför ett uppträdande, och lär oss olika koreografier, tränar med olika danslärare, och vi jobbar mycket med det sceniska uttrycket. Dansvideo, danstävling och uppträda på olika ställen är mål vi har satt upp för 2023 och 2024.

Vad kostar det?

Det kostar inget att delta på audition och inget att medverka i gruppen. Det är dock ett krav att du dansar minst 2 klasser/vecka på Danskompaniet om du blir intagen i gruppen.

Vad händer på audition?

Vi startar med en gemensam uppvärmning. Därefter följer ett teknikpass, ett koreografipass och slutligen ska alla sökande presentera ett solo samt göra en kort intervju.

Solo:

Vi vill se varje sökande presentera ett solo på 1 minut. Du väljer själv om det är improvisation eller koreografi. Vilken låt du ska dansa till uppger du på plats vid registrering.

Anmälan:

Skicka mail till
I mailet skriver du:
Förnamn, efternamn, telefonnummer + en kort presentation av dig själv samt motivering till varför du vill vara med i scengruppen.
Det är här är ett jättebra tillfälle att öva på att göra en audition. Ta chansen och sök! Kanske är det precis just dig vi söker 
Varmt välkomna! 

Workshop med Kenny Svensson

Kenny är tillbaka!

När:
Söndag 15:e Oktober

Tid:
15.00-17.00

Pris:
200:-

Denna workshop erbjuder ett unikt tillfälle att möta dansare, skådespelare samt koreograf Kenny Svensson. Kenny är utbildad på Balettakademien/Stockholm samt Edge Perfoming Arts School i Los Angeles. Kenny har en gedigen karriär i ryggen. Kenny har medverkat i bla.a Eurovison, Melodifestivalen, produktioner som Flashdance the musical och nu senast i den exklusiva populära musikalen A Chorus Line i Stockholm. Som koreograf har Kenny arbetat med artister som Veronica Maggio, Newkid och Molly Sanden.

Kenny erbjuder ett tillfälle att dyka ner i dansens olika mönster. Med en grundlig, inspirerande uppvärmning hittar, utforskar och värmer du upp dina muskler och leder, får kontakt med ditt center och gess möjlighet att introduceras till de grundliga tekniska elementen och utvecklar stabilitet och medvetenhet för dem.

Från uppvärmning till mer progressioner över golvet förs du som deltagare till nästa nivå där du får möjlighet att dansa din teknik, hitta verktyg och få personlig feedback.

Sista steget i mötet med Kenny introduceras du till kombination där du får chans att utveckla ditt uttryck, självklart i symbios med allt du introducerats till från starten av workshopen, även här med feedback för att utvecklas maximalt.

Kenny’s unika guidande skapar en miljö av trygghet och förståelse för något större än endast detta tillfälle. Kennys intention är ett möta dig som dansare och skapa förutsättningar för dig att möta dig själv och din högsta potential. Med kraft, mod och öppenhet skapar vi tillsammans ett rum för utveckling.

Följ med på dansföreställning!

Tisdag 14 november så är vi på Danskompaniet inbjuda att se Norrdans dansföreställning Everlasting Event. Som medlem i Danskompaniet kostar det endast 50 kr om du bokar biljetten via oss.

Tid: 19:00
Plats: Storsjöteatern

Du som vill följa med på detta behöver anmäla dig och betala biljetten i receptionen på Danskompaniet senast 13 oktober.