Dansskolan

Danskompaniet är en dansskola som ligger i körfältets centrum i Östersund.  Vi erbjuder danskurser i många olika dansstilar för alla åldrar och nivåer.

Vår vision är att sprida dans i olika former och vårt största fokus är gemenskap, utveckling och kreativitet. Förutom danskursverksamheten har vi en förening med målet att genomföra projekt och evenemang för att främja danskulturen i länet.  

Vi samarbetar med ABF studieförbund.

Kom som du är och bli en del av danskompaniet!

Föreningen

Utöver dansskolans kursverksamhet bedriver vi en ideell förening med syftet att kunna arrangera andra evenemang som tävlingar, jams, gäst-workshops och dansshower m.m. Som kursdeltagare på Danskompaniet blir du automatisk medlem i föreningen när du anmäler dig.

Medlemskapet är avgiftsfritt för alla kursdeltagare, utträde ur föreningen kan ske när som helst. Det är även öppet att blir medlem i föreningen utan att delta i kursverksamheten mot en medlemsavgift på 150 kr/år. Kontakta oss på mail eller telefon för att bli medlem. 

Våra ledare

Här kan ni smått börja lära känna våra ledare och läsa om deras utbildningar och tidigare erfarenheter.
(Klicka på bilderna för att läsa om ledarna)

Josefine Olsson

Verksamhetsansvarig & Danslärare Hip Hop, Locking, Lyrisk Jazz

Sen jag var liten har musik och dans varit det absolut bästa jag vet och det är fantastiskt roligt att både lära ut och själv utöva det. Jag har gått dansutbildningar i jazz, balett & modern dans men även utbildningar i Hiphop då jag på senare år fastnat lite extra för dom dansstilarna. Oavsett nivå på mina dansklasser lägger jag mycket tid på basics och hur vi kan utveckla dessa till en ny nivå. Jag fokuserar på att ge eleverna en stabil grund att stå på samtidigt som vi jobbar mycket med självförtroende och det egna personliga uttrycket.  Ser fram emot att träffa er!

Kenny Svensson

Danslärare Contemporary Commercial Jazz

Kenny är utbildad vid Balettakademien i Stockholm. Han arbetar som dansare, koreograf och danspedagog. Största delen av sin karriär har Kenny varit verksam i USA där han även har vidareutbildat sig på ”Edge Performing Arts Center” i Los Angeles (Hollywood).  Sedan Kenny återvänt från USA har han jobbat med några av Sveriges största koreografer, medverkat i bl.a Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Arbetat med Artister som Newkid, Zara Larsson, Molly Sanden, Veronica Maggio m.fl. Samt varit showregissör för Talang på TV4.

Emil Hagström

Danslärare House

Jag älskar att röra mig till musik och framför allt ett riktigt tungt beat. Jag har dansat sen 12 år tillbaka och började min dansresa med att tävla i hiphop i SDO. Senare gick jag Five Styles Åsa folkhögskola och åkte runt och tävlade på olika battles runt om i landet. House, Popping och Hiphop är dom stilarna som jag utövat mest. På mina dansklasser jobbar jag mycket med musikalitet och att förkroppsliga musiken.

Nayla Espinosa

Danslärare Balett, Contemporary

Jag kommer från Colombia och har en kandidatexamen i koreografisk komposition från Universidad Nacional de las Artes i Argentina. Jag har varit koreograf för danskompanierna ñU, Semilla, Puerta del Sol och Sur. Nu driver jag ett nytt danskompani, La Random Company, tillsammans med dansare från Jämtland. Mina huvudsakliga tekniker är contemporary, balett och latinamerikansk folkdans.

Tsz-hin Tang

Akrobatiklärare

Jag har alltid tyckt om att vägleda och delta i andras lärprocesser. Detta har lett mig till studier inom pedagogik och träningslära i idrottsvetenskap. Kampsport och friskidåkning var tidiga intressen där jag senare har fortsatt undersöka bl.a. akrobatik, parkour, handbalansering, styrketräning och floorwork. Detta har gett mig en empati att bättre förstå och korrigera vanliga svårigheter hos nybörjare och utövare. Jag utgår från leken och processen och försöker väva in större lärdomar i det jag lär ut.

Alva Elgstrand

Danslärare Girlie, Feminine Vibe, Disco, Tävlingsdans

Förutom ett genuint specialintresse inom disneyfilmer är hon en bred dansare med starkt öra för detaljer i musik och låttext. Danshistorien började med fina priser inom tävlingsdisciplinen disco och landar nu i en nutid med feminine vibe och en nypa konstnärlig dans. Med henne kommer ni få testa nya vinklar och hitta peppig musik!

Joseph Vilanculos

Danslärare Afro Beat

Mer info kommer snart

Maria Löfskog

Danslärare Crazykids 3-5 år

Jag kommer från en liten by som heter Duvberg. Har alltid älskat att dansa och uttrycka mig genom min kropp. Har studerat på Härnösands folkhögskola (New education for contemporary dance), Institute of the Arts Barcelona och Contemporary Dance School of Hamburg. Driver nu tillsammans med andra dansare från Östersund La Random Company. När jag undervisar fokuserar jag på kommunikation och reaktion genom rörelser. Den individuella kroppen kräver och ger individuella reaktioner vilket skapar ett landskap av möjligheter.

Ella Rolandsson

Danslärare Crazykids, Jazz, Tävlingsdans

Jag heter Ella som efter sommarens bröllop heter Holmgren istället för Rolandsson. Jag är 32 år, utbildad inom fysiologi, anatomi och näringslärare och snart också grundlärare för årskurs 4-6. Jag har jobbat som danslärare runtom i 18 år och älskar det utbyte som sker mellan mig och eleverna. Att lära och inspireras av varandra är det finaste som finns. Jag har testat många dansstilar men det finns inte längre någon tvekan om att den konstnärliga sidan ligger absolut närmst till både rörelse och hjärta. Oavsett vilken ålder det är på eleverna så drivs mina klasser av känslan musiken förmedlar och det kreativa skapandet i dansen.

Linus Åsander

Danslärare Breakdance

Hej! Mitt namn är Linus och jag är 18 år gammal. Dans har varit en stor del av mitt liv då jag har dansat ända sedan jag var åtta år gammal. Jag har även utövat gymnastik/akrobatik i många år. När jag började dansa tog jag klasser i streetdance, men när jag efter ett tag gav mig på breakdance fastnade jag direkt. Det har passat mig bäst då jag har kunnat kombinera breakdancen och gymnastiken med varandra. Hos mig är det viktigaste att alla elever hittar sin egna stil och att man lär sig att själv experimentera med dansen. Hoppas vi ses!

Nolwenn Marion

Danslärare Modern Dans

Jag har dansat sen jag var 4 år, och i huvudsak tränat Modern theatre dance, som är en teknikbaserad kombination av jazz, lyrisk och contemporary. Jag har jobbat och undervisat i dans sen jag var 15 år, koreograferat till olika shower och tävlingar. När jag flyttade till Sverige deltog jag i skapa dans och vann med ett solo i contemporary. Jag ser väldigt mycket fram emot att undervisa igen, att skapa nya stycken, lyfta individer och dela mina erfarenheter med er!

Nellie Norman

Danslärare Disco

Hejsan, mitt namn är Nellie och jag är danslärare i disco här på danskompaniet. Jag har tävlat sedan jag var 9 år gammal och planerar på att fortsätta ett tag till. Jag älskar alla dansstilar men fastnade tidigt för både disco och contemporary. Den här terminen undervisar jag i Disco Avancerad och Disco 9-12 år,  hoppas att vi ses på dansskolan! 

Linnea Lilja

Danslärare Poledance

Jag började dansa redan som barn och har alltid gillat aktivitet och rörelse. I högstadiet valde jag en linje med musikalinriktning och sedan danslinjen på Södra Latins Gymnasium i Stockholm med fokus på jazz, balett och modern dans. Jag testade poledance på en möhippa 2017 och sen dess har jag varit helt fäst vid det.  Som instruktör är jag lyhörd, engagerad och uppmuntrande och jag strävar efter att alla ska känna sig bekväma, ha kul och svettas!

Veronica Mårtensson

Danslärare Tävlingsdans

Mitt namn är Veronica. 25 år gammal och har dansat sedan jag var 8 år. Är aktiv som tävlingsdansare i disco. Är utbildad inom SDO:s ledarutbildning i disco steg 1 och 2. Även utbildad domare. När jag inte är på dansskolan är jag på mitt andra jobb som sjuksköterska. På mina dansklasser arbetar vi med utveckling, där jag strävar efter ett att eleverna ska utvecklas både fysiskt och mentalt.

Maja Wahlén

Danslärare Dance 25+

Info kommer snart!

Emilie Zackrisson

Danslärare Dance 25+

Info kommer snart!

Moa Waldemarsson

Danslärare Commercial Jazz

Moa heter jag och jag har dansat sedan 2010. Har dansat allt ifrån hiphop till locking till jazz till disco och är sedan något år tillbaka pensionerad tävlingsdansare i disco. Jag har varit dansledare sedan 2017. Det bästa med att vara ledare tycker jag är att se gruppen eller individen första lektionen tills att man står på terminsavslutningen och ser utvecklingen, det är wow!

Anastasia Åserud

Danslärare TikTok

Hej! Jag heter Anastasia Åserud och är 18 år gammal. Jag har dansat så länge jag kan minnas och har genom åren tävlat i dansstilar såsom Disco, Hiphop och Slow. I dagsläget undervisar jag i en relativt ny klass som heter TikTok här på danskompaniet! Jag brinner starkt för dans i alla dess former, och ser verkligen fram emot att få träffa och dansa med er alla.

Anki Gustavsson

Danslärare Orientalisk dans

Jag har dansat orientalisk dans, i huvudsak egyptisk dans, i 30 år och undervisat sedan -99 i Östersund. Jag har själv dansat för många orientaliska danslärare bl a från Sverige, Egypten, England, USA och Argentina. Under åren har jag dansat på möhippor, fester, kulturella event och shower, själv och tillsammans med dansgruppen Mish mish. Att undervisa i Orientalisk dans är det roligaste jag vet. Det är en utmaning och ger massor av energi och dansglädje!